TAMER - novinka pro podzimní insekticidní ošetření Vašich porostů řepky olejky proti škůdcům

Vážení obchodní partneři,

představujeme Vám naše insekticidní řešení pro ošetření ozimé řepky v letošní sezóně.

Současné teplé počasí dělá většině agronomům vrásky na čele, neboť musí naléhavě řešit ochranu nově zasetých porostů řepky olejky proti dospělcům dřepčíků (olejkový, polní, zelný, černý, …) a dalším škůdcům (housenice pilatky řepkové, larvy květilky zelné, larvy osenice polní a další). Z našeho sortimentu insekticidů Vám nabízíme 3 přípravky pro použití jak v řepce olejce ozimé tak i v ozimých obilovinách.

Novinkou roku 2024 je kontaktní a požerový insekticid pro použití v řepce olejce ozimé – insekticid Tamer (acetamiprid 200 g/kg). Účinná látka patří do skupiny neonikotinoidů. Působí systémově i translaminárně, prostupuje celým profilem listu. Účinkuje ve velmi nízkých dávkách a má relativně rychlé počáteční působení v porostu. Vyniká dlouhodobým a vyrovnaným reziduálním účinkem proti širokému spektru živočišných škůdců. Jelikož se jedná o systémový přípravek, doporučujeme použít při aplikaci běžné dávky vody, tj. 200 – 400 l/ha.

V řepce olejce ozimé je Tamer registrován v dávce 0,2 l/ha proti dřepčíku olejkovému. Aplikace se provádí na podzim v růstové fázi řepky BBCH 11 – BBCH 19. Tento insekticid hubí i dřepčíky rezistentní k pyrethroidům!

Přípravek je registrován i v ozimých obilninách proti kyjatce osenní a mšici střemchové v dávce 0,15 l/ha. Aplikace se provádí v růstové fázi obilnin BBCH 20 – BBCH 29.

Dalším insekticidem, který Vám doporučujeme pro podzimní aplikace do řepky, je přípravek Ravane (lambda-cyhalothrin 50 g/l). Jedná se o nesystemický insekticid proti širokému spektru žravého a savého hmyzu. Působí jako kontaktní a požerový jed s knock-down efektem a relativně dlouhodobým reziduálním a repelentním účinkem.

V řepce olejce ozimé je Ravane registrováno v dávce 0,15 l/ha proti dřepčíkům. Aplikace se provádí na podzim od počátku výskytu, maximálně 4x za vegetační sezónu plodiny. 

Posledním insekticidem z naší podzimní nabídky do řepky je přípravek Scatto (deltamethrin 25 g/l). Je to insekticid s dotykovým a požerovým účinkem proti savému a žravému hmyzu. Účinná látka deltamethrin je světlostálý syntetický pyrethroid, který působí na nervový systém hmyzu v kanálu pro Na+ ionty a na membráně nervových buněk.

V řepce olejce ozimé je Scatto registrováno v dávce 0,2 l/ha proti dřepčíku olejkovému. Aplikace se provádí na podzim v růstové fázi řepky BBCH 10 – BBCH 13 s dostatečným množstvím postřikové jíchy – alespoň 300 l/ha.

Oba výše uvedené pyrethroidní přípravky je rovněž možné aplikovat na podzim i v ozimých obilninách proti přenašečům/vektorům viróz.

AGRO ALIANCE s.r.o.

252 26 Třebotov 304, Praha-západ | Tel. +420 257 830 138 | Email: info@agroaliance.cz